Va propunem de aceasta data o calatorie surpriza cu autorulota pentru cei mici, vizitand Legoland Austria.

Durata de parcurgere a acestui traseu este de 7 zile si insumeaza 2750 km.

In continuare regasiti harta traseului, impreuna cu descrierea obiectivelor turistice propuse de Rulote4Travel pentru a fi vizitate.

 

Cluj-Napoca – Viena (Camping Neue Donau) – Hallstatt – Legoland Austria – Seecamp Zell am SEE – Budapest Arena CAMPING – Cluj-Napoca

 

Austria Germania trasee

 

Ziua 1: Cluj-Napoca – Viena : 730 km

 

Austria Germania trasee

Pornim din Cluj Napoca si trecem prin Oradea si Budapesta, pentru ca prima zi sa se incheie cu popasul in Camping Neue Donau din Viena.

Prater

Odata ajunsi in Viena, ne putem bucura de cateva ore de relaxare in Prater – un modern parc de distracţii, cu peste 250 de atracţii care garantează experienţe cu adrenalină, deschis non-stop. Atracţiile mobile precum Turbo Boos, Ejektion Seat, turnul vienez de cădere liberă sau Space-Shot imprimă o acceleraţie de la 0 la 100. Iar caruselul cu lanţuri cu o înălţime de 117 m, Turnul Praterului, Praterturm îşi roteşte pasagerii prin aer, cu o viteză de 60 km/h şi oferă o panoramă de vis asupra citadelei.

 

Ziua 2: Viena -Hallstatt -Legoland Austria : 630 km

 

Austria Germania trasee

Hallstatt

Dacă vrei să te bucuri de liniște în munți, pe malul unui lac, stând la plajă sau plimbându-te printre căsuțe colorate cu flori la balcoane,poti poposi 2-3 ore in Hallstatt. Orășelul pitoresc din Austria este cu siguranță pe lista celor mai frumoase orașe din țară, iar faptul că a fost inclus în patrimoniul UNESCO vine ca un argument în plus să îl pui pe wishlist.

 

Ziua 3: Legoland

 

Legoland

Legoland Austria este un parc de distractii ideal pentru familii cu copii, situat la aproximativ o ora de mers cu masina de Munchen sau Stuttgart. Parcul este impartit in 10 arealuri cu aproximativ 60 de atractii, spectacole, workshop-uri si modele fascinante, construite din peste 50 de milioane de piese LEGO. Parcul isi invita vizitatorii la distractie si aventura, prin lumi tematice populate de cavaleri, conchistadori si pirati, zeci de atractii, o zona Ninjago unde cei mici se pot antrena pe a deveni ninja neinfricati, o multime de workshop-uri antrenante, orase europene construite din piese Lego® si un univers Star Wars conceput in acelasi fel si multe, multe altele.

 

Ziua 4: Legoland – Zell am SEE : 300 km

 

Ziua 5: Zell am SEE

 

Zell am SEE

Zell am See este centrul turistic şi capitala Pinzgau. Înconjurată de vârfuri de peste 3000 de metri şi dealuri line, staţiunea este situată încântător între lacul Zell şi Muntele Schmittenhöhe.

Gheţarul Kitzsteinhorn

Prima regiune de schi pe ghețar din Austria. Sentimentul de aventură alpină este aici la el acasă 365 de zile pe an. Ghețarul este înconjurat de cele mai semețe piscuri ale Alpilor austrieci, iar sentimentul de aventură montană se oferă aici pe sine din perspectiva sa cea mai măreață. Situată la o altitudine de 3.029  metri deasupra mării stația montană aflată pe piscul Kitzsteinhorn cu platforma „Top of Salzburg“, platformă de unde poți admira panorama, este cel mai înalt punct din regiunea landului Salzburg, la care se poate ajunge pe tot parcursul anului chiar și fără a fi nevoie să fii alpinist.

 

Ziua 6: Zell am SEE – Budapesta : 650 km

 

Peşterile din Buda: Palvolgyi Cave

Poate nu ştiai că în Budapesta poţi vizita peşteri. Ei bine, da, sunt vreo 300 de peşteri mari şi mici sub capitala Ungariei (dintre care 9 sunt protejate şi 3 se vizitează), formate de apele termale care astăzi alimentează faimoasele băi din Budapesta. Peştera Palvolgyi din Budapesta a fost descoperită la începutul secolului al XX-lea, mai precis, în 1904, însă a fost deschisă publicului abia în 1927, când a fost dotată şi cu sistem de iluminat.

Atelier de ciocolată la Szamos Chocolate School

Ce copil nu s-ar bucura să afle cum se face ciocolata, mai ales dacă pentru asta mergi la o cofetărie cunoscută din centrul Budapestei (Váci utca 1)? Sau ce adult n-ar aprecia să guste o pralină de ciocolată făcută cu propriile mâini şi umplută cu o cremă originală de marţipan? La Szamos poti învăţa cum să lucrezi cu ciocolata, cum să o torni în forme, cum să o umpli şi să o ambalezi frumos.

 

Ziua 7: Budapesta – Cluj-Napoca : 460 km

 

Austria Germania trasee

Cetatea Oradea

In drumul inapoi spre casa, trecem prin Oradea. Având o istorie de aproape 1 000 de ani, Cetatea din Oradea are toate atuurile de a se constitui într-un obiectiv turistic de prim rang nu doar pentru municipiul de pe malurile Crișului Repede ci și pentru regiunea de vest a României și, în sens mai larg, pentru spațiul central-est european. Trecutul istoric al acesteia, arhitectura, poveștile şi legendele existente în legătură cu anumite evenimente care i-au marcat existența, concurează împreună în a-i da o notă de atractivitate și de originalitate râvnită de numeroase alte monumente.