Continuam seria propunerilor cu o recomandare de a vizita Delta Dunarii si Marea Neagra.

Pentru aceasta experienta de calatorie veti avea nevoie de 7 zile pentru a parcurge cei 1670 km propusi pentru acest traseu.

In continuare regasiti harta traseului, impreuna cu descrierea obiectivelor turistice propuse de Rulote4Travel pentru a fi vizitate.

Cluj – Sighisoara – Brasov – Dunavatu de Jos – Vama Veche – Tranfagarasan – Cascada Balea – Sibiu – Alba Iulia – Salina Turda – Cluj Napoca

Romania trasee

Ziua 1 : Cluj Napoca - Brasov : 273Km, 4h condus

Prima oprire o putem face la Sighisoara unde in mai putin de 2 ore putem vizita Cetatea Medievala construita in sec XII si care se pastreaza si astazi intacta fiind in patrimonial UNESCO din anul 1999.

Drumul continua spre Brasov printr-o zona deosebit de pitoreasca, Padurea Bogatii, declarata arie protejata,zona unde soseaua serpuieste printr-un peisaj mirific.

Dupa aproximativ 4 ore de condus ajungem in Brasov unde centrul istoric este punctul de atractie impreuna cu unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură din România, Biserica Neagră. Cu cei 89 de metri lungime și 38 de metri lățime, este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din Sud-Estul Europei.

Aici se poate innopta in campingul Darste situate langa Brasov.

Ziua 2 : Brasov - Dunavatu de Jos (Delta Dunarii) : 430Km, 7h condus

Plecam din Brasov si ne indreptam spre Delta Dunarii, dar nu inainte de a poposi langa Buzau la Paclele Mari unde vizitam Vulcanii Noroiosi. De aici ne indreptam spre Braila unde vom trece Dunare cu bacul, iar apoi ajungem la Tulcea de unde in mai putin de o ora vom poposi la Dunavatul de Jos, locul cel mai indepartat din Delta Dunarii unde se poate ajunge cu masina.

Aici odata campati putem sa ne bucuram de peisajele mirifice si unice in lume ce ni le oferta Delta Dunarii, dar si de desfatarile culinare ce ni le pregatesc localnicii din pestele prospat prins in fiecare dimineata.

Recomandam minim 3-4 zile de campare in aceasta zona pentru a putea atinge principalele atractii:

  • Golful Musura – rai al păsărilor
  • Pădurea Letea – un monument al naturii
  • Sfântu Gheorghe – ultima plajă sălbatică din Delta Dunării
  • Gura Portiţei – tărâmul dintre mare şi delta

Ziua 5 : Dunavatu de Jos - Vama Veche : 205Km, 2h:45min condus

Dupa ce am savurat minunile deltei ne indreptam spre cea mai sudica statiune de la Marea Neagra din Romania, dar si cea mai apreciata de iubitorii de mare si liniste.
Aici putem zabovii 1-2 zile sa ne bucuram de plaje cu nisip fin, rasarit de soare si muzica de calitate. Gasim aici peste 10 locuri de campare amenajate dar putem si off camping.

Ziua 6 : Vama Veche - Transfagarasan - Cascada Balea : 518 Km, 7h condus

De la mare direct la munte pe cea mai spectaculoasa sosea din Romania unde ajungem prin Curtea de Arges la cea mai mare cascada in trepte din Romania, cu o cadere de 60m, Cascada Balea. Un moment de liniste pe malul Balea Lac si o masa copioasa la restaurant de pe lac nu trebuie ratata.

Ziua 7 : Cascada Balea - Cluj Napoca : 244Km, 3h:40min condus

Ne intoarcem spre casa dupa 7 zile petrecute in zone mirifice ale Romaniei, coborand Muntii Fagaras spre Sibiu unde nu trebuie ratata vizita in centrul vechi al Sibiului si apoi Alba Iulia, capitala Unirii, unde Sala Unirii si centrul nou renovat nu trebuie ratat……..dar asta va fi probabil o alta calatorie minunata cu autorulota.